Update subsidies zonne-energie

Home > Nieuws > Update subsidies zonne-energie

28-07-2012 Vanaf komende week zal de subsidie voor zonnepanelen met betrekking tot de groenestroomcertificaten, worden verlaagd. Voor zonneboilers geldt echter al een verhoogde premie op de aanschafskosten.

Tot op heden kregen mensen die een zonnepaneel installeerde enkele honderden euro's per 1000 kWh. Dit bedrag varieerde tussen de €200,- en €300,-. Dit leidde tot een stormloop bij de Belgische zonnepanelen leveranciers. België heeft daarmee flink geïnvesteerd in deze vorm van duurzame energie. Deze landelijk ingestelde subsidie wordt per 1 augustus teruggedraait naar €90,- per groenestroomcertficiaat.

De regeling voor zonnepanelen gebruikers betekent dat als u een zonnepanelen set op 1 augustus of later koopt, u in aanmerking komt voor €90,- subsidie per certificaat.

Op het gebied van zonneboilers is de overheidssteun op de aanschafkosten verdubbeld. Mensen die een zonneboiler aanschaffen kunnen tot €3.500,- maar liefst 50% van de aanschafkosten terugvragen. Zonneboilers hebben de mogelijkheid om warm water te produceren, hetgeen tot aanzienlijke (milieutechnische) besparingen kan leiden.

Informatie op zonne-energie-installateurs.be:


* Eventuele fouten in nieuwberichten op zonne-energie-installateurs.be onder voorbehoud.