Het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren/zonneboilers

Home > Verschil tussen zonnepanelen en zonneboilers

Het verschil tussen zonnepanelen en zonnecollectoren of zonneboilers is vaak niet duidelijk. Het verschil is dat zonnecollectoren of zonneboilers het licht omzetten naar warmte, en zonnepanelen het zonlicht omzetten naar elektriciteit.   direct offertes aanvragen

Zonnecollectoren/zonneboilers
Zonnecollectoren of zonneboilers worden gebruikt om zonlicht om te zetten in warmte. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt voor het verwarmen van het water in het huis. Dit kan gebruikt worden voor de centrale verwarming of voor het warm water van bijvoorbeeld de douche.

Zonnepanelen
Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die het licht dat opgevangen wordt omzetten in elektriciteit. Dit wordt in huis gebruikt voor de levering van stroom aan bijvoorbeeld de lampen of de televisie.

Ervaringen van andere bezoekers


De installateur kent het verschil
"Ik was nog niet goed op de hoogte van het verschil tussen zonnepanelen en - colelctoren. Wilde eigenlijk beide. Een installateur via de website heeft mij voorgelicht en installatie uitgevoerd."
Toegevoegd: P. Luygens uit Gent
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating half star

Zeer teverden met de service!
"Niet verwacht dat ik zo spoedig geholpen kon worden met installatie van zonnepanelen. Zeer betrouwbare snelle reacties gehad"
Beoordeeld door: R. de Voght uit Leuven
Waardering: 8/10 Beoordeling sterBeoordeling sterBeoordeling sterBeoordeling sterBeoordeling geen ster

Voordelen

  • Zonnepanelen en zonnboilers beaspren u energiekosten
  • Relatief korte terugverdiendtijd
  • U kunt het gebruiken voor zowel de warm water als ook elektriciteit voorziening
  • U krijgt subsidie van de overheid

 

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen