Zonneboilers België

Home > Over > Zonneboilers

direct offertes aanvragenEen zonneboiler is een installatie die water verwarmd door middel van de zon. Het warme water kan vervolgens gebruikt worden voor warmwaterkranen en voor de douche en/of het bad. Via deze website kunt u offertes aanvragen bij meerdere zonneboiler installateurs in België!

Soorten zonneboilers
Er zijn drie typen systemen op de markt: de standaard zonneboiler, de compacte zonneboiler en de CV-zonneboiler. Het verschilt per woning en de persoon zelf welk type zonneboiler gewenst is:

  • De standaard zonneboiler: het collectoroppervlak van standaard zonneboilers is ongeveer rond de 3 m2. De diameter van het watervat is ongeveer 65 cm, met een hoogte van rond 1 meter.
  • De compacte zonneboiler: de compacte zonneboiler bevat apart watervat, maar heeft direct onder de zonnecollector een plaats voor wateropslag Door dit systeem wordt er water bespaard, maar doordat de collector wat zwaarder weegt is het niet gunstig voor elk dak.
  • De CV-zonneboiler: een CV-zonneboiler draagt niet bij aan de verwarming van uw woning. Dit systeem maakt gebruik van een CV-leiding om het water op temperatuur te houden. Deze zorg er voor dat er altijd een grote hoeveelheid warm water beschikbaar is.
  • De zonneboilercombi: in een zonneboilercombi wordt de centrale verwarming gedeeltelijk gevoed vanuit het voorraadvat. Het voorraadvat is heeft dan een volume van rond de 250 liter. Hierdoor wordt u woning lekker verwarmd.

Ervaringen van andere bezoekers


Zonneboiler levert veel op!
"Volgens zeggen leveren de zonneboilers meer op dan andere zonne producten. De offerte aanvraag hier zorgt ook voor een relatief goede kostenbesparing. Iedereen aan te raden!"
Beoordeeld door: T. Noël uit Kortrijk
Waardering: 8/10 Beoordeling sterBeoordeling sterBeoordeling sterBeoordeling sterBeoordeling geen ster

Snelle offerteaanvraag zonneboilers
"Na het aanvragen van de offertes is gebleken dat zonneboilers voor mij een goede manier is om meer duurzaamheid in mijn huis te brengen. Binnen twee dagen kreeg ik de offertes binnen en ik ben meteen ingegaan op een van de aanbiedingen. Goede service!"
Toegevoegd: T. Denis uit Gent
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Veel gestelde vragen

Kunt u met een zonneboiler ook uw huis verwarmen?
Het is mogelijk om met een zonneboiler geheel of gedeeltelijk uw huis te voorzien van warmte. De eis is dan wel dat het gaat om een goed geïsoleerd huis dat wordt verwarmd met een vloerverwarming of een muurverwarming. Er zal dan een veel groter oppervlakte aan zonnecollectoren op het dak moeten worden geplaatst en een grotere boiler zal er aan te pas moeten komen voor de opslag van het warme water om uw woning te verwarmen.

Werkt een zonneboilersysteem ook als de zon niet schijnt?
Ja. De zonneboiler functioneert op daglicht. Zelfs op een bewolkte of koude dag zal het water opgewarmd worden

Hoelang gaat een zonneboilersysteem mee?
Een zonneboiler heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. 

Voordelen

  • Minder CO2 uitstoot
  • Flink besparen op energiekosten
  • Weinig onderhoud nodig
  • Lange levensduur
  • Comfortabel warm water
Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen