Installatie zonneboiler

Home > Zonneboilers > Installatie

Uiteraard kan uw eigen leverancier of installateur de installatie van uw zonneboiler verzorgen. In veel gevallen kan dit in de prijs zijn inbegrepen. Het is ook mogelijk de aangeschafte zonneboilers zelf te installeren. Er zijn allerlei eisen en manieren die bij de installatie van een zonneboiler komen kijken.

Installatie zonneboiler op dak
Uw dak moet de mogelijkheid bieden om een collector met een oppervlak van minimaal 3m2 te kunnen plaatsen. De plaatsing kan op zowel een plat als een schuin dak gemonteerd worden. Let er wel op dat de helling van een schuin dak zuidwaarts gericht moet zijn, om de maximale hoeveelheid zon op te kunnen vangen.

Randzaken installatie zonneboilers
Houdt er rekening mee, dat er gedurende lange periodes geen schaduw over uw dak geworpen wordt door nabije gebouwen of bomen. Het is aan te raden dat de installatie van een zonneboiler gebeurt door een professional vanwege het risico op lekkage en legionella. De professionals zorgen ervoor dat eventuele gaten in uw dak waterdicht en isolerend worden afgedicht.

direct offertes aanvragen

Ervaringen van andere bezoekers

Defecte zonneboiler hersteld
"Via deze website hebben wij een installateur gevonden voor de reparatie van onze zonneboiler. We zijn dankbaar dat dit systeem bestaat!"
Toegevoegd: R. Van Kercken uit Antwerpen (03-08-2012)
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating star

Veelgestelde vragen

Hoelang gaat een zonneboilersysteem mee?
Een zonneboiler heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar.

Welke onderdelen moeten worden geïnstalleerd?
Hoofdzakelijk de zonneboilers, een boiler, enkele leidingen en een besturingssysteem. Er zijn uiteraard (mogelijk) meer onderdelen die moeten worden geïnstalleerd.

Meer informatie

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen