Subsidies zonneboilers

Home > Zonneboilers > Subsidies

direct offertes aanvragen

Subsidies op zonneboilers worden in België op landelijke schaal verstrekt. De subsidies worden verleend op basis van de zogeheten 'Groenestroomcertificaten'.

Subsidies zonneboilers (Vlaanderen)
Voor iedere duizend kilowatt uur kunt u één 'groenestroomcertificaat' krijgen. Dit virtuele certificaat kunt u inwisselen voor een bepaald bedrag. De partij die dit geld aan u kan geven is uw eigen netbeheerder.

Lokale subsidies zonneboilers
Naast de landelijke steun, kunt u ook in aanmerking komen voor extra lokale subsidie. Of er subsidies in uw regio worden gegeven en hoeveel, kunt u via de website van de 'Vlaamse Energieagentschap' opzoeken. Dit kunt u doen aan de hand van uw postcode. U kunt hiervoor de onderstaande gebruiken.

Premie voor de plaatsing van zonneboiler
Deze subsidie voor de plaatsing van zonneboilers geldt alleen voor woongebouwen die voor 1 januari 2006 zijn gebouwd. Per vierkante meter kan €550,- subsidie aanvragen. Een bijkomende eis is dat de installatie voor de productie van warm water moet worden gebruikt. De maximum subsidie bedraagt €4.125,- per geplaatste installatie.

Update premie op zonneboilers
De premie op zonneboilers is met 50% verhoogd. Dat heeft de vlaamse Energie minister op 20-07-2012 kenbaar gemaakt. De nieuwe regeling houdt in dat 50% van de aanschafkosten worden vergoed tot een maximum van €3.500,-. Er gelden uiteraard diverse eisen, waarvoor wij u graag verwijzen naar de website van het Vlaamse Energieagentschap (zie link onderaan). Een van de eisen is dat de woning ouder is dan vijf jaar.

Tip! Houdt rekening met zowel nationale als lokale subsidies. U kunt veel geld besparen dankzij de beschikbare overheidssteun. Zie ook de website van de Vlaamse Energieagentschap.

Ervaringen van andere bezoekers

Subsidies verhoogd geweldig!
"We wilden een set zonneboilers inkopen, maar twijfelde hierover. Omdat de subsidie is verhoogd, gaan we dit meteen doen. De informatie op zonne-energie-installateurs.be is erg actueel!"
Toegevoegd: R. van Haeren uit Gent
Waardering: 9/10 Rating starRating starRating starRating starRating half star

Erg goede service
"Aan de hand van mijn offerteaanvraag hebben een aantal leveranciers me haarfijn alle mogelijke subsidieregelingen doorgestuurd. We zijn erg blij met deze service!"
Toegevoegd: D. Van der Kerck uit Antwerpen (03-05-2012)
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating star

Veelgestelde vragen

Wie kopen mijn groenestroomcertificaten?
U ontvangt het groenestroomcertificaat digitaal. Uw netbeheerder zal deze uiteindelijk van u overkopen.

Wat is in België de gemiddelde terugverdientijd op een zonneboiler?
Op basis van een gemiddelde aanschafprijs van €5.000,- is de terugverdientijd tussen de zes en negen jaar.

Meer informatie

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen.   direct offertes aanvragen