Opbrengst zonnepanelen

Home > Zonnepanelen > Opbrengst

direct offertes aanvragen

Een zonnepaneel kan de electriciteitsvoorziening in uw woning voleldig overnemen. Maar hoeveel levert het op? Dit hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste noemen we hieronder op:

Hellingsgraad
Dit is de hoek waarin u de zonnepanelen op uw dak plaatst. De beste hellingsgraad is ongeveer 25 tot 45 graden. Volgens verschillende berekeningen is het meest optimaal een hellingsgraad tussen 36 en 38 graden. Praktisch gezien is een zonnepaneel met een te lage helling te ver naar beneden gericht. Op die manier missen de cellen grote delen van het zonlicht.

Kleur zonlicht
Het kleur van de zonnestralen is bepalend voor de opbrengst. De beste kleur die de zon vaak afgeeft is felrood, maar vaak is deze ook lichtrood of geelachtig. Uiteraard heeft u hier zelf geen enkele invloed op.

Levensduur
Hoe langer uw zonnepaneel meegaat, des te meer het oplevert.

Richting van de zonnecellen
Om meer zonne-energie te creëren, kunt u de zonnecellen het beste naar het zuiden richten. U kunt dus uw rendement hiermee direct beïnvloeden. Om in aanmerking te komen voor subsidie, bent u tevens verplicht dit na te streven. Subsidie kan dus worden geweigerd, als u de cellen naar de verkeerde richting heeft geplaatst.

Temperatuur
Een hoge temperatuur levert een minder rendement op. Op een warme dag kunt u hierdoor 20% verliezen aan energie. Het is dus raadzaam om voor voldoende ventilatie en ruimte tussen de cellen te creëren.

Zonuren
Met meer zonne-uren levert het zonnepaneel meer op. Hier heeft u uiteraard geen invloed op.

Ervaringen van andere bezoekers

Zonnepanelen geven hogere opbrengst!
"Uit eigen ervaring weet ik dat zonnepanelen voldoende opbrengen. Ondanks de twijfel met subsidies, ishet zonde hierop te wachten. Deze offerteservice heeft me zelfs de verschillen laten vergelijken!"
Beoordeeld door: R. Baert uit Aarschot
Waardering: 8/10 Beoordeling sterBeoordeling sterBeoordeling sterBeoordeling sterBeoordeling geen ster

Bent u een zonnepanelen installateur?direct offertes aanvragen

Op zoek naar nieuwe cliënten? Ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!

Meer informatie

Lees meer over deze website en vraag direct gratis vrijblijvende offerte aan door het formulier in te vullen. Of bekijk een van de volgende pagina's: